kotzinos_1024x500

Πέτρος Κοντζίνος, γενικός διευθυντής της devolo Hellas

Ο επικεφαλής της devolo στην Ελλάδα μας μιλά για τον τρόπο που η τεχνολογία powerline αλλάζει τη δικτύωση στο γραφείο ή το σπίτι μας, για την smart home εποχή που ήδη έχει φτάσει, καθώς και για τις πρωτοποριακές λύσεις που μας επιφυλάσσει η γερμανική εταιρεία. 

 

Όσο θα υπάρχει επικοινωνία θα υπάρχει όλο και κάτι καινούργιο από την devolo…

Ο γενικός διευθυντής της devolo Hellas, Πέτρος Κοντζίνος.

  1. Η devolo θεωρείται πρωτοπόρος στο χώρο των powerline. Ποια θα υπογραμμίζατε ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων σας;

Η devolo είναι η εταιρεία που όρισε από 2003 παγκόσμια ένα νέο οικιακό δίκτυο αντικαθιστώντας το καλώδιο δικτύου με το καλώδιο του ρεύματος. Συνεπώς ο όρος dLAN® Powerline δίκτυο μέσα από το ηλεκτρικό ρεύμα είναι καινοτομία της devolo. Καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων η devolo βασίζεται πάνω στους παγκόσμιους ρυθμούς ανάπτυξης που δεν είναι τίποτα άλλο από την ασφάλεια και ποιότητα, την ευκολία και την ταχύτητα.

Η ταχύτητα είναι πάντα σχετική σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας στην αγορά, όπως και ο δρόμος π.χ. καθαρός χωρίς εμπόδια; Πλήρης ταχύτητα. Λακκούβες και εμπόδια; Λίγο χαμηλότερη ταχύτητα κλπ.

Η ευκολία όπως οι ενσωματωμένες πρίζες, πόσες εξόδους LAN έχω, τι ταχύτητα αντιπροσωπεύουν οι έξοδοι LAN

Ασφάλεια: Είναι κάτι που πρέπει να υπογραμμίσουμε με κεφαλαία γράμματα διότι έχει πολλά παρακλάδια.

  1. Εντός κτηρίων με άλλα powerline για να εμποδίσουμε την ανεπιθύμητη εισβολή στο δίκτυο μας από άλλα δίκτυα Powerline.
  2. Λογαριασμός επισκέπτη που μας δίνει τη δυνατότητα να παραχωρήσουμε το WiFi μας σε κάποιο φίλο για συγκεκριμένο χρονικό όριο με άλλο κωδικό και χωρίς να έχει πρόσβαση στις δικτυακές συσκευές (π.χ. Σκληρός Δίσκος κλπ.) μου παρά μόνο στο Internet.
  3. Γονικός έλεγχος που παρέχει στο γονέα τη δυνατότητα να περιορίσει χρονικά το παιδί στη χρήση του Internet.
  4. Χρονική διάρκεια εκπομπής του WiFi με περισσότερες ζώνες. Π.χ. το δίκτυο να είναι ενεργό τη Δευτέρα από τις 8:00-12:00 από τις 14:00-18:00 και από 20:00-22:00 κλπ.

Ο σχεδιασμός των προϊόντων μας και η τεχνολογία προσαρμόζεται πάντα και σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών. Πέρα από την ασφάλεια και ποιότητα προσφέρεται η συμβατότητα μεταξύ όλων των μοντέλων τεχνολογίας προηγούμενης και μεταγενέστερης χωρίς να είναι αναγκασμένος να προβεί σε ολοκληρωτική αλλαγή του υφιστάμενου δικτύου του. Για την επέκταση του δικτύου μπορεί να επιλέξει μια μόνο συσκευή ενσύρματη ή και ασύρματη μαζί σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του.

 

  1. Οι λύσεις της devolo, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στην τοπική δικτύωση. Μιλήστε μας για το smart home portfolio σας, το devolo Home Control. Σε ποιους απευθύνεται και ποια η απήχησή του μέχρι σήμερα;

Το Smart Home απευθύνεται κυρίως σε οικιακούς πελάτες και κυρίως σε κατοικίες που ήδη υπάρχουν και δεν βρίσκονται υπό ανέγερση. Οι κύριες υπηρεσίες είναι δυο:

  1. Προσφέρει ευκολίες και πληροφορίες για γεγονότα που συμβαίνουν όταν δεν είμαστε στο χώρο μας έχοντας αντιδράσει πριν κάτι συμβεί.
  2. Προσφέρει εξίσου ευκολίες και πληροφορίες για ένα η περισσότερα συμβάντα που γίνονται ταυτόχρονα και δεν μπορεί ο ίδιος να εκτελέσει σωστά. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση ενέργειας στη θέρμανση, φωτισμό και ψύξη. Και πρόληψη.

Παραδείγματα χρήσης υπάρχουν πολλαπλά και μάλιστα με συγκεκριμένη σειρά εκτέλεσης. Π.χ. όλοι οι σένσορες όπως ανιχνευτές κίνησης, ανιχνευτές υγρασίας, μαγνητικές παγίδες κλπ. μιλάνε μεταξύ τους και ενεργοποιούν υπηρεσίες και λειτουργίες σύμφωνα με συνθήκες. Η δημοφιλέστερη ερώτηση είναι πως μπορώ να αντικαταστήσω το θερμοστάτη του χώρου μου. Απαντήσεις υπάρχουν πολλές. Το ερώτημα είναι γιατί; Και οι περισσότεροι απαντούν για να τον ανάβω μια ώρα πριν πάω κλπ. Ακόμα και στο εξοχικό μου όταν θέλω να ανάψω την θέρμανση όταν λείπω ή να ενημερωθώ από τον ανιχνευτή υγρασίας ή διαρροής νερού όταν έχει προκληθεί κάποια βλάβη σε κάποιο σωλήνα. Επίσης να εκδηλωθεί η σειρήνα όταν ανοίξει κάποιος ανεπιθύμητος επισκέπτης την πόρτα ή το παράθυρο του σπιτιού μας. Αν έχουμε τοποθετήσει τον ανιχνευτή καπνού και το άτακτο παιδί μας άναψε έναν αναπτήρα ή ένα σπίρτο να εκδηλωθεί η σειρήνα ώστε να προλάβουμε το κακό. Καθώς αν έχουμε κάποιο άτομο στο σπίτι με ειδικές ανάγκες μπορούμε να ενημερωνόμαστε με το πάτημα ενός κουμπιού ότι χρειάζεται τη βοήθειά μας.  Η τεχνολογία Home Control εδώ έρχεται να βοηθήσει και όχι να αντικαταστήσει απαραίτητα. Άρα προσθέτοντας το Home Control όχι μόνο θα μπορώ να ανάβω το καλοριφέρ από την εργασία μου αλλά θε ελέγχω και τη θερμοκρασία σωστά. Πως είναι εφικτό σε ένα διαμέρισμα ή μια μεζονέτα 100 τ.μ. να ελέγχει ένας κοινός θερμοστάτης το χώρο; Και ειδικά όταν υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα. Δεν γίνεται αυτό! Συνεπώς προσθέτω ελεγκτές στο χώρο μου με το devolo Home Control.

Η devolo διαθέτει συνολικά 14 διαφορετικά προϊόντα στην παλέτα του Home Control. Στο Home Control δηλ. σ’ ένα σπίτι υπάρχουν σημεία – στοιχεία που θα θέλαμε να ελέγξουμε αλλά δεν διαθέτουμε το προϊόν και το διαθέτει κάποιος άλλος όπως π.χ. κλειδαριές, μετεωρολογικοί σταθμοί, συσκευές μέτρησης έντασης ανέμου κλπ. εκεί τι κάνουμε; Εδώ είναι και το μεγάλο στοίχημα. Η devolo σε σχέση με άλλους κατασκευαστές έχει προνοήσει και δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες φωτισμού όπως την γνωστή Phillips, Amazon κλπ. Εν ολίγης  το σύστημα μας δέχεται και άλλους κατασκευαστές που ακολουθούν το πρότυπο επικοινωνίας Z-Wave η διαθέτουν συσκευές με Web API. Έτσι δεν περιορίζουμε τον πελάτη μόνο γύρω από τη δική μας τεχνολογία αλλά του ανοίγουμε την παλέτα επιλογής.  Τα προϊόντα home control  απευθύνονται σε όλους διότι προσαρμόζονται με τις ανάγκες μας σε χρόνο, περιβάλλον και κατάσταση. Ο καταναλωτής δεν έχει σχηματίσει ακόμα καθαρή εικόνα πως μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία αυτή και έτσι το προϊόν χρειάζεται ίσως ακόμα λίγο χρόνο για να ενταχθεί στην Ελληνική αγορά.

 

  1. Είναι γεγονός πως η αγορά τεχνολογίας στην Ελλάδα βιώνει έντονα την κρίση, αντιμετωπίζοντας ένα ιδιαιτέρως δύσκολο ξεκίνημα και για το 2017. Ποια η πορεία της devolo Hellas και ποια μέτρα έχετε πάρει για την επιβίωση και επέκτασή της στην ελληνική αγορά;

Είναι μια δύσκολη χρονιά που διανύουμε και δεν θα είναι η τελευταία. Η devolo σταθερή στην ανάπτυξη των προϊόντων της έχει κερδίσει αναγνώριση στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά. Τα προϊόντα υψηλής τεχνολογικής ποιότητας θα συνεχίζουν να έχουν ζήτηση, προσφέροντας λύσεις και ποιότητα υπηρεσιών. Συνεχίζοντας με καινοτομίες σε νέες τεχνολογίες η devolo γνωρίζει σταθερότητα και άνοδο στην αγορά.

 

  1. Ποιες καινοτομίες να περιμένουμε φέτος από τη devolo, σε συνέχεια του εντυπωσιακού GigaGate που ήδη λανσάρατε;

Το GigaGate όντως είναι ένα καταπληκτικό προϊόν το οποίο απευθύνεται στα περισσότερα σπίτια και χρήστες διότι πολύ απλά συνδέει ασύρματα δυο ασύρματα σημεία μεταξύ τους χωρίς να διαθέτει ο τεχνικές γνώσεις ο χρήστης – πελάτης. Αγοράζοντας σήμερα κάποιο κοινό access point απαιτούνται τεχνικές γνώσεις για τη γεφύρωση με το router. Στην περίπτωση του devolo GigaGate δεν χρειάζεται αυτό. Αποσυσκευάζει ο πελάτης το συνδέει και απολαμβάνει υψηλής ποιότητας Internet με μεγάλη ακτίνα δράσης που ξεπερνά και όροφο με άνεση χάρη στη WiFi ac σύνδεση. Για το GigaGate μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα όπως και για την τεχνολογία Powerline. Έτσι προτείνω στους αναγνώστες να επισκεφθούν τη σελίδα μας (www.devolo.com/gr) για να γνωρίσουν αρκετά περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επικοινωνία δεν σταματά με τίποτα. Είναι απαραίτητο στοιχεία στη σημερινή κοινωνία ιδιωτικά και περισσότερα ακόμα επαγγελματικά. Όσο θα υπάρχει επικοινωνία θα υπάρχει όλο και κάτι καινούργιο από την devolo. Κάθε χρόνο και μια ή περισσότερες ακόμα καινοτομίες. Άμεσα θα δούμε συστήματα επικοινωνίας μεταξύ κατοικιών και μετρητών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέτρηση παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα κλπ.



There are no comments

Add yours