IMG_20200901_200817_537_1024x500_INTRSTNG

Χάρης Τράμπας, Sales & Marketing Director της Xerox Hellas

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της Xerox Hellas, Χάρης Τράμπας, μας αναλύει τις προτάσεις της εταιρείας για τη νέα εργασιακή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και μας αποκαλύπτει αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης PARC.

Η προηγμένη τεχνολογία της Xerox υποστηρίζει ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας

Συνέντευξη: Βαγγέλης Αλευρίτης

– Η εποχή της πανδημίας επέφερε πλήθος αλλαγών στο εργασιακό μοντέλο της πλειονότητας των εταιρειών και επιτάχυνε κατά γενική ομολογία τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ποια η θέση και η πρόταση της Xerox σε αυτό το αναδιαμορφωμένο επιχειρηματικό τοπίο;

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα Future of Work που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Xerox, το 82% των εταιρειών που συμμετείχαν, αναμένουν την επιστροφή του εργατικού τους δυναμικού στους χώρους εργασίας μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αυτή την επιστροφή, οι εταιρείες επενδύουν σε νέους πόρους για να υποστηρίξουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, με 56% εξ αυτών να αυξάνουν τον προϋπολογισμό τους που σχετίζεται με την τεχνολογία και 34% να σχεδιάζουν την επιτάχυνση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19.

Επιπλέον, με την τηλεργασία να αποτελεί τη νέα πραγματικότητα, η ενεργοποίηση της παραγωγικότητας στο σπίτι έχει γίνει προτεραιότητα. Με την υποστήριξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος cloud και τη χρήση προηγμένων εργαλείων ψηφιοποίησης και αυτοματισμού, μπορούμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός συνεργατικού, αποτελεσματικού και προστατευμένου περιβάλλοντος εργασίας, με πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα και πληροφορίες, ανεξάρτητα από το που εργάζονται τα μέλη ενός οργανισμού.

Την επιδίωξη αυτή εξυπηρετούν έξυπνες εφαρμογές που αυτοματοποιούν τις ροές εργασίας και λογισμικά όπως το Docushare, μια πλατφόρμα ασφαλούς συνεργασίας και διαχείρισης περιεχομένου της Xerox, η οποία βοηθά τα απομακρυσμένα εργατικά δυναμικά να παραμείνουν συνδεδεμένα και παραγωγικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να αναφερθούμε και στην εφαρμογή Team Availability που αποτελεί μια ευέλικτη λύση για οργανισμούς που πρέπει να κατανοήσουν σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων τους και την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται. Η γνώση του τόπου και του κατά πόσον οι εργαζόμενοι εργάζονται είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση ευέλικτων εργασιακών χώρων, όπου το ποσοστό των εργαζομένων που μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ σπιτιού και γραφείου αυξάνεται όλο και περισσότερο.

 

– Μιλήστε μας για τη διευρυμένη «ομπρέλα» υπηρεσιών της εταιρείας σας. Πώς μπορεί η Xerox να βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό μιας μικρομεσαίας ελληνικής εταιρείας, η οποία συνήθως δεν διαθέτει IT manager;

Για σχεδόν 50 χρόνια, η ομάδα της Xerox Hellas έχει επαναπροσδιορίσει την εμπειρία του χώρου εργασίας σε πολλούς κλάδους. Από τις τράπεζες και τις ασφάλειες, έως την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τον δημόσιο τομέα, έχουμε συνηθίσει να προσαρμόζουμε τις βασικές τεχνολογίες μας, προκειμένου να καλύψουμε διαφορετικές ανάγκες στην ελληνική αγορά.

Σήμερα, οι επιχειρήσεις υιοθετούν την ψηφιοποίηση και αυτή ήταν μια ευκαιρία να διευρύνουμε την κατανόηση των πελατών μας για το τι μπορεί να κάνει η Xerox, ειδικά με λύσεις που υποστηρίζουν τη ροή εργασίας και τον αυτοματισμό των διαδικασιών.

Οι Υπηρεσίες Ευφυούς Εργασίας (IWS) είναι μια εξέλιξη των Υπηρεσιών Διαχείρισης Εκτυπώσεων (MPS) που ανταποκρίνονται στη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς. Με αυτές, βοηθήσαμε πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα να μετατρέψουν την υποδομή των εκτυπώσεών τους και τις διαδικασίες που βασίζονται σε χαρτί, κάνοντας πιο ψηφιακό τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται.

Παράλληλα, η τεχνολογία Xerox ConnectKey μετατρέπει έναν εκτυπωτή σε βασικό εργαλείο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που μετατρέπει, δημιουργεί και μοιράζεται έγγραφα με ηλεκτρονικό τρόπο, πηγαίνοντας πέρα από την κλασική αντιγραφή, σάρωση και εκτύπωση.

Επιπλέον, οι έξυπνες εφαρμογές που είναι ενσωματωμένες σε κάθε Xerox εκτυπωτή με τεχνολογία ConnectKey, απλοποιούν τις καθημερινές εργασίες αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα.

Τέλος, λύσεις λογισμικού, όπως το XMPie, επιτρέπουν προσαρμοσμένες επικοινωνίες μέσω οποιουδήποτε μέσου και μορφής, ενώ πλατφόρμες διαχείρισης περιεχομένου, όπως το Docushare, διασφαλίζουν την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε πληροφορίες, προωθώντας τη συνεργασία από οπουδήποτε.

 

– Πριν από 50 χρόνια, η Xerox ίδρυσε στην Καλιφόρνια το Palo Alto Research Center (PARC), το οποίο έχει αποτελέσει «εκκολαπτήριο» για τεχνολογίες που άλλαξαν την εποχή μας, από το ethernet και το Graphic User Interface (GUI) μέχρι το ποντίκι και την εκτύπωση με λέιζερ. Ποιο πιστεύετε πως θα είναι το επόμενο επίτευγμά σας που θα επιδράσει καταλυτικά στην καθημερινότητα όλων μας;

Η καινοτομία μας επικεντρώνεται τόσο στην εκτύπωση, όπου η Xerox παραμένει παγκόσμιος ηγέτης, όσο και σε αγορές λογισμικού και υπηρεσιών που είναι κρίσιμες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το επίκεντρο των επόμενων 50 χρόνων θα είναι οι καινοτομίες που μπορούμε να φέρουμε στην αγορά, που θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο τόσο στον πλανήτη, όσο και στην κοινωνία. Στην πραγματικότητα, οι πρόσφατες προκλήσεις της πανδημίας ενέπνευσαν τους επιστήμονες, τους ερευνητές και τους μηχανικούς μας να συνεργαστούν για να βρουν τρόπους, ώστε να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις του COVID-19. Χαρακτηριστικά, οι υπάλληλοι της Xerox στο PARC, στο Κέντρο Ερευνας της Xerox στον Καναδά (XRCC) και οι ομάδες μας στο Webster οδήγησαν σε πρωτοβουλίες για την παραγωγή χαμηλού κόστους αναπνευστήρων μιας χρήσης, την παραγωγή απολυμαντικού υγρού για νοσοκομειακή χρήση και τη δημιουργία ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, με υλικά από την παραγωγική πρέσα iGen 5.

Οι καινοτόμες προσπάθειες μας συνεχίζονται σε πολλούς τομείς, όπως η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνη (AI) στον χώρο του γραφείου, η τρισδιάστατη εκτύπωση με τη χρήση υγρού μετάλλου, η «έξυπνη» συσκευασία και το cleantech. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές του Internet of Things στο PARC εργάζονται για νέους αισθητήρες, τόσο έντυπους όσο και ηλεκτρονικούς.

 

– Κλείνοντας, θα θέλαμε ένα σχόλιό σας σχετικά με την καμπάνια Make Now Work της Xerox.  Πώς βοηθάει η Xerox τις εταιρείες στην προσαρμογή των νέων συνθηκών εργασίας;

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις δίνουν προτεραιότητα σε επενδύσεις που τις βοηθούν να αντλούν ιδέες από τα δεδομένα. Επιπλέον, επιδιώκουν να αυτοματοποιούν τις ροές εργασίας, να επιτυγχάνουν εξατομίκευση σε κλίμακα και να ενισχύουν ένα mobile εργατικό δυναμικό.

Η Xerox είναι εδώ για να παρέχει λύσεις που ξεπερνούν κατά πολύ την παραδοσιακή διαχείριση των εκτυπώσεων. Εστιάζουμε στον αυτοματισμό, την εξατομίκευση και την ενίσχυση ενός ευέλικτου χώρου εργασίας. Η εκστρατεία Make Now Work αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτήν τη νέα προσέγγιση ενός «οικοσυστήματος» που βοηθά τους πελάτες μας να κάνουν περισσότερα από οπουδήποτε και με απόλυτη ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, τους βοηθάμε να ψηφιοποιούν δεδομένα, να τα ασφαλίζουν στο cloud και να τα ενσωματώνουν, για να αυτοματοποιήσουν τη ροή εργασίας τους και να εξατομικεύσουν την αλληλεπίδραση με τους δικούς τους πελάτες. Τέλος, βοηθάμε τους πελάτες μας να δημιουργούν έναν ευέλικτο χώρο εργασίας, εκσυγχρονίζοντας την ΙΤ υποδομή και υποστηρίζοντας τις απομακρυσμένες ομάδες τους.