ANASTASIADIS_CELESTIAL-CRUISES

Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises

Συναντήσαμε τον Κυριάκο Αναστασιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης, και μας μίλησε αποκλειστικά για τους στόχους και τις επιτυχίες της Celestyal Cruises και, γενικότερα, για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Ιδανική επιλογή διακοπών η κρουαζιέρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης μιλά στη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Αλευρίτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης μιλά στη δημοσιογράφο Ηλέκτρα Αλευρίτη.

– Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα στέλνει θετικά μηνύματα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Πού θεωρείτε ότι οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Η Ελλάδα αποτελεί έναν δελεαστικό προορισμό κρουαζιέρας, λόγω του φυσικού της πλούτου και των νησιών αστείρευτης ομορφιάς και ποικιλίας που διαθέτει, με αποτέλεσμα περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας να την επιλέγουν για τα δρομολόγια τους. Αυτό το καλοκαίρι ήταν αρκετά ασταθές για την Ελλάδα, αλλά ο τουρισμός κατάφερε και ανέκαμψε παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν. Οι ξένοι επιβάτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και ο κλάδος της κρουαζιέρας έφερε θετικά αποτελέσματα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν. Η δική μας εταιρεία έχει θέσει ως επίκεντρο της δραστηριότητας της στην Ελλάδα, όντας η μοναδική που πραγματοποιεί home porting για αυτό και συνεχίζουμε να επενδύουμε στη χώρα μας, επιτυγχάνοντας μέχρι αυτή τη στιγμή θετικά αποτελέσματα. Ως εταιρεία προωθούμε συστηματικά την ελληνική κρουαζιέρα στις διεθνείς αγορές αλλά και στη χώρα μας ως ιδανική επιλογή διακοπών. Το δυνατό μας σημείο είναι ότι είμαστε η μοναδική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα για τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες που μπορούν να συνδυαστούν με πακέτα διακοπών στην ξηρά.

 

– Γιατί κάποιος να επιλέξει την κρουαζιέρα για τις διακοπές του; Η οικονομική κρίση μήπως τελικά σας… βοήθησε;

Επιλέγοντας κάποιος την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί πολλούς διαφορετικούς προορισμούς σε μικρό διάστημα με όλες τις υπηρεσίες και ανέσεις που προσφέρουν τα κρουαζιερόπλοια, και όλα αυτά σε πολύ οικονομικές τιμές. Οι Ελληνες, ωστόσο, δεν είναι ακόμα αρκετά «εκπαιδευμένοι» στην ιδέα της κρουαζιέρας. Η οικονομική κρίση, λοιπόν, αποτέλεσε για εμάς μια αφορμή, ώστε να προωθήσουμε την κρουαζιέρα στο ελληνικό κοινό μέσω των δελεαστικών πακέτων προσφορών μας. Περίπου 11.000 Ελληνες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεγονός που μας δίνει το κίνητρο για περισσότερες αντίστοιχες ενέργειες.

 

Η οικονομική κρίση, λοιπόν, αποτέλεσε για εμάς μια αφορμή, ώστε να προωθήσουμε την κρουαζιέρα στο ελληνικό κοινό μέσω των δελεαστικών πακέτων προσφορών μας.

– Η συμβολή της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα το 2015 υπήρξε πολυδιάστατη. Πως ήταν η προηγούμενη χρονιά για εσάς και ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2016;

Η Celestyal Cruises παρουσίασε αύξηση συνολικά 20% στη διακίνηση των επιβατών σε σύγκριση με το 2014. Σημαντική αύξηση επιβατών παρουσιάστηκε από πολλές αγορές, όπως η Βόρεια +13% και Νότια Αμερική +17%, η Ευρώπη +25%, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών από την Τουρκία +135%. Συνολικά, η εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας μια σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα. Ενδεικτικά, μόνο στις ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες η εταιρεία συνεισέφερε με συνολικά 22 εκατ. ευρώ με το έργο προσθήκης μπαλκονιών στο Celestyal Crystal. Με αέρα αισιοδοξίας, λοιπόν, και για το 2016 στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της προσφερόμενης εμπειρίας αλλά και η διεύρυνση των επισκεπτόμενων προορισμών. Το 2016 προστίθενται στα δρομολόγια της εταιρείας το Ναύπλιο, τα Χανιά και η Μυτιλήνη, τα οποία θα πραγματοποιούνται με το νέο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Celestyal Nefeli, που θα αντικαταστήσει το Celestyal Odyssey. Παράλληλα, η εταιρεία διατηρεί και αυτή τη χρονιά τα δελεαστικά πακέτα διακοπών «Εικόνες Αιγαίου» και «Ειδυλλιακό Αιγαίο» που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις Ελλήνων και ξένων επιβατών.

 

– Σημαντικές είναι και οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η Celestyal Cruises, όπως παραδείγματος χάριν, η συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών. Πείτε μας λίγα λόγια για τις εν λόγω δράσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τον τελευταίο χρόνο, η Celestyal Cruises επενδύει στους νέους των τοπικών κοινωνιών που επισκέπτεται και τους προσφέρει ένα «ταξίδι στη γνώση», χορηγώντας το πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών, «Παίζω και Καταλαβαίνω», ώστε να αγαπήσουν οι μαθητές των νησιών και να κατανοήσουν ουσιαστικά την τέχνη των μαθηματικών και της επιστήμης. Το πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτικών οι μαθητές έρχονται σε επαφή με ειδικά κατασκευασμένα εκθέματα, τα οποία λειτουργούν με την μορφή παιχνιδιών ή κατασκευών. Ηδη η ενέργεια αυτή έχει πραγματοποιηθεί στη Μήλο και την Ιο με μεγάλη επιτυχία, εκπαιδεύοντας 720 μαθητές όλων των βαθμίδων. Παράλληλα, χορηγούμε ετήσια υποτροφία στους φοιτητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τον κλάδο της κρουαζιέρας, ενώ προσφέρουμε δωρεάν πακέτα διακοπών στα παιδιά που φιλοξενεί η φιλανθρωπική οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές.

H Celestyal Cruises, με 30 χρόνια εμπειρίας, σήμερα είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Επισκέπτεται τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (συνολικά 30 λιμάνια) προωθώντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία και προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες. Διαχειρίζεται πέντε κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα τρία εκκινούν από ελληνικά λιμάνια ενώ τα άλλα δύο είναι ναυλωμένα στον μεγάλο τουριστικό όμιλο TUI. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του, η Celestyal Cruises προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Μέσα στο 2015 απέσπασε το βραβείο «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας» στα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη και τρία βραβεία στα Tourism Awards: ένα χρυσό στην κατηγορία «Κρουαζιέρα – Θεματικές Εκδηλώσεις» και δύο αργυρά στις κατηγορίες «Συνεισφορά στην εθνική οικονομία» και «Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων – Νέοι προορισμοί». Παράλληλα, ως επιβεβαίωση των καινοτόμων πρακτικών της, η εταιρεία διακρίθηκε στο θεσμό των HR Community Awards με πέντε Silver Awards. Τέλος, η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρουαζιέρας (CLIA) και μέλος της CLIA Europe.

 There are no comments

Add yours