Spiros Petratos HP

Σπύρος Πετράτος, Managing director της HP Hellas

Ο managing director της HP στην Ελλάδα, Σπύρος Πετράτος, μοιράζεται μαζί μας τη… συνταγή επιβίωσης της εταιρείας στη δύσκολη ελληνική αγορά, καθώς και τις καινοτομίες που επιφυλάσσουν στους καταναλωτές τα νέα της προϊόντα.

Δημιουργούμε τεχνολογία που κάνει τη ζωή καλύτερη

Συναντήσαμε τον managing director της HP Hellas, Σπύρο Πετράτο, για μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, όπου πρωταγωνίστησε η τεχνολογική καινοτομία της HP, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στην ευρύτατη γκάμα προτάσεών της σε όλους τους τομείς, από τα νέα Α3 πολυμηχανήματα και τα ελκυστικότερα mini PC μέχρι το gaming στην εποχή του VR!

 

– Επειτα από ένα αρκετά δύσκολο πρώτο εξάμηνο του 2017 για την IT αγορά στην Ελλάδα, ποια είναι τα μυστικά «επιβίωσης» για τις εταιρείες του κλάδου;

Είναι πέραν της κουλτούρας μας ως εταιρείας και εμένα προσωπικά να πιστεύουμε σε μυστικές συνταγές και μαγικές λύσεις. Οταν υπάρχει μια ξεκάθαρη στρατηγική που είναι προσαρμοσμένη στις πραγματικές ανάγκες και τάσεις της αγοράς, όταν υπάρχει διαχρονική συνέπεια στην υλοποίηση της, όταν ο οργανισμός είναι στελεχωμένος από ικανούς και ταλαντούχους ανθρώπους,  όταν προϊοντικά καινοτομείς και όταν αντιμετωπίζεις με γνήσιο ενδιαφέρον συνεργάτες και πελάτες, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι το επιθυμητό.

 

– Η HP είναι μία εταιρεία που γνώρισε αρκετές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο. Πώς αντικατοπτρίζεται ο μετασχηματισμός της HP στη σχέση της με τον τελικό καταναλωτή;

Είναι θεωρώ αυταπόδεικτο από το όραμα και την αποστολή της εταιρείας.  Είναι μέρος του DNA μας να δημιουργούμε τεχνολογία που κάνει τη ζωή καλύτερη για όλους και παντού και είναι αποστολή μας να δημιουργούμε εμπειρίες που συναρπάζουν, που δεν περιορίζονται μόνο στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που κατασκευάζουμε, αλλά και στο σύνολο της συμπεριφοράς μας προς τους πελάτες μας, την αγορά και την κοινωνία στο σύνολο της.

 

– Κατέχοντας μια ηγετική θέση στον κλάδο των εκτυπώσεων, πρόσφατα εμπλουτίσατε το portfolio σας με αρκετές νέες προτάσεις. Ποια θα αναδεικνύατε ως τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα;

Αναφέρεστε στην ανακοίνωση του νέου portfolio εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων Α3.  H σειρά αυτή διαθέτει 16 νέες πλατφόρμες/σειρές οι οποίες παρέχουν λύση για τις ανάγκες κάθε είδους και μεγέθους επιχείρησης. Οι νέες αυτές πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζουν την εύκολη διαχείριση και την αξιοπιστία ενός εκτυπωτή με χαμηλό κόστος ανά σελίδα ενός φωτοτυπικού. Τα νέα μηχανήματα ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες που τα κάνουν εντυπωσιακά έξυπνα, ασφαλή και ταυτόχρονα οικονομικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τεχνολογία PageWide, στην οποία βασίζονται κάποιες από τις νέες σειρές. Χάρη σε αυτή μειώνεται το κόστος έγχρωμης εκτύπωσης αλλά και η κατανάλωση ενέργειας, ενώ αυξάνεται η ταχύτητα και η ευκολία επισκευής, πράγμα που αυτόματα μειώνει και το κόστος συντήρησης καθώς τα μηχανήματα αποτελούνται από λιγότερα κινητά μέρη.

 

– Το gaming αποτελεί μια ιδιαιτέρως δραστήρια βιομηχανία και η HP δείχνει να αφουγκράζεται το γεγονός αυτό, χτίζοντας το OMEN brand. Πώς θα αξιολογούσατε τη μέχρι τώρα πορεία σας στη συγκεκριμένη κατηγορία και ποιοι οι στόχοι σας για τη συνέχεια;

Το gaming και τα esports είναι μια βιομηχανία που διαρκώς αναπτύσσεται και αυξάνει το κοινό της και πράγματι η HP επενδύει ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι, όπως φαίνεται και από το πλέον απόλυτα ολοκληρωμένο portfolio OMEN by HP. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του ιδιαίτερα απαιτητικού κοινού των gamers και να καταφέρουμε να εδραιώσουμε το OMEN by HP ως ένα δυνατό και αξιόπιστο brand. Παρά το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα της παρουσίας μας στον χώρο, ήδη έχει γίνει σαφές ότι η εταιρεία εστιάζει στο gaming. Πολύ σύντομα μάλιστα θα δούμε και στην Ελλάδα κάποια πολύ ιδιαίτερα προϊόντα, όπως είναι το OMEN by HP Compact Desktop που πρόσφατα παρουσιάσαμε στο Gaming Nation.

 

– Ο ενθουσιασμός των καταναλωτών δείχνει να μετατοπίζεται σταδιακά από τα συμβατικά desktop και laptop σε λιγότερο «ανιαρές» συσκευές, όπως convertible, mini PC, VR & AR headset, wearable, smart home λύσεις καθώς και πανίσχυρα smartphone. Με το παραπάνω δεδομένο, ποιες καινοτομίες να περιμένουμε από το R&D τμήμα σας στο άμεσο μέλλον;

Θέλοντας να παρέχουμε στους καταναλωτές νέες εμπειρίες τεχνολογίας, έχουμε ενστερνιστεί την τάση αυτή των convertible, mobile και έξυπνων συσκευών, πολλές από τις οποίες ήδη κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Αξίζει να αναφέρουμε το Elite Slice for meeting rooms, ένα desktop για επιχειρήσεις με εντυπωσιακά μικρό μέγεθος και καταπληκτική κατασκευή. Διαθέτει προσαρμοσμένο θερμικό σύστημα αερόψυξης που επιτρέπει την τροφοδοσία με ένα μόνο καλώδιο, ενώ είναι φτιαγμένο για να διευκολύνει τη συνεργασία χρηστών μέσα από τις προαιρετικές μονάδες επέκτασης που το μετατρέπουν, ώστε να καλύπτει μεγάλο εύρος χρηστών και τοποθεσιών. Ακόμη, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και διαθέσιμο στην αγορά είναι και το HP Z2 mini workstation, το οποίο είναι πιστοποιημένο για χρήση με το λογισμικό CAD και παρέχει προηγμένη ισχύ επιπέδου server σε εξαιρετικά μικρό μέγεθος. Τέλος, το Elite x3 αποτελεί την πρώτη συσκευή τρία σε ένα της HP, παρέχοντας απρόσκοπτη επικοινωνία και πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα. Στο άμεσο μέλλον θα δούμε επίσης στη χώρα μας το HP Sprocket, έναν mini φορητό εκτυπωτή ιδανικό για εκτυπώσεις από smartphone ή tablet και εύκολη σύνδεση με social media, καθώς και το OMEN by HP Compact Desktop που προανέφερα, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για VR Gaming. Γενικότερα, το blended reality – δηλαδή το πάντρεμα του ψηφιακού και του πραγματικού κόσμου – είναι ένα τεχνολογικό concept στο οποίο επενδύουμε ιδιαίτερα από πλευράς R&D που ξεκάθαρα θα αποτελέσει τη βάση για τη μελλοντική μας καινοτομία.

 

Από αριστερά: Ο managing director της HP Hellas, Σπύρος Πετράτος, συνομιλεί με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «OnLine», Βαγγέλη Αλευρίτη.

Από αριστερά: Ο managing director της HP Hellas, Σπύρος Πετράτος,
συνομιλεί με τον δημοσιογράφο, Βαγγέλη Αλευρίτη.There are no comments

Add yours