LOSTRAKOS-NRG3_Β_1048x624

Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg

Ο γενικός διευθυντής της nrg, Αναστάσιος Λωσταράκος, μας υποδέχτηκε στο γραφείο του, όπου και είχαμε μία συζήτηση εφ’όλης της ύλης για την αγορά ενέργειας και τους στόχους της εταιρείας για το άμεσο μέλλον.

Η nrg προσφέρει μεγάλη έκπτωση (έως 40%) στους οικιακούς καταναλωτές.

Η nrg εισήλθε στην αγορά της ενέργειας το 2012 και ανήκει στον Ενεργειακό Όμιλο Χανδρή. Σήμερα το μερίδιο αγοράς της εταιρείας έχει ξεπεράσει το 1%, ποσοστό που κατατάσσει την εταιρεία στη λίστα των εναλλακτικών παρόχων με τα υψηλότερα μερίδια αγοράς. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει επιχειρήσεις και οικιακούς πελάτες.

–  Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένας ιδιώτης για να αλλάξει πάροχο και να απευθυνθεί σε εσάς;

Στόχος μας εξ’ αρχής ήταν και συνεχίζει να είναι η εξάλειψη των περιττών διαδικασιών και η διευκόλυνση των πελατών μας, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Κατά συνέπεια, η διαδικασία αλλαγής και η έναρξη συνεργασίας με την nrg είναι εξαιρετικά απλή και ολοκληρώνεται μόλις σε τρία βήματα:

Αρχικά ο καταναλωτής μας καλεί στο 18101, έχοντας μπροστά του τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό του ρεύματος.

Στη συνέχεια εξειδικευμένος εκπρόσωπός μας τον βοηθάει να συμπληρώσει τηλεφωνικά την αίτηση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια μας στέλνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω e-mail ή fax .

Τέλος, καθορίζουμε ημέρα συνάντησης για την υπογραφή της σύμβασης και σε πέντε εργάσιμες ημέρες ο πελάτης ενημερώνεται από εμάς με sms στο κινητό του για την εκπροσώπηση της παροχής του.

Οπως γίνεται ξεκάθαρο πρόκειται για μια εξαιρετικά απλή και γρήγορη διαδικασία που διευκολύνει ακόμα περισσότερο την απόφαση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αλλαγή παρόχου και να επωφεληθούν άμεσα από τη συνεργασία τους με την nrg.

 

–  Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας στην αγορά ενέργειας;

Στην nrg παρέχουμε κάτι παραπάνω από ρεύμα. Δημιουργούμε αληθινή σχέση εμπιστοσύνης. Προτείνουμε πάντα τις πιο ανταγωνιστικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους συνεργασίας. Αυτό είναι κάτι που κάθε πελάτης μπορεί να δει εύκολα και μέσα από την ιστοσελίδα μας www.nrgprovider.com, όπου υπάρχει συγκεκριμένη ενότητα στην οποία έχει τη δυνατότητα να διαβάσει και να αποθηκεύσει τους γενικούς όρους που διέπουν όλα τα προγράμματά μας.

Συγκεκριμένα τώρα, τα προγράμματα της nrg αρχικά για την ελληνική οικογένεια και τον ιδιώτη καταναλωτή έχουν σχεδιαστεί με εξαιρετικά οικονομικές χρεώσεις και ξεκάθαρους όρους, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει πάντα τι πληρώνει και γιατί. Είναι πλήρως απαλλαγμένα από οποιαδήποτε κλιμακωτή χρέωση, με εξαιρετικά σημαντικές εκπτώσεις σε σχέση με τον κύριο πάροχο και επιπλέον επιβράβευση σε εκείνους που είναι συνεπείς. Ετσι μέσα από τα οικιακά μας προγράμματα στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια σε μια δύσκολη αντικειμενικά εποχή, με ξεκάθαρη και συμφέρουσα τιμολογιακή πολιτική, που της δίνει τη δυνατότητα να μειώσει τα μηνιαία της έξοδα. Επιπλέον, σχεδιάζουμε ειδικές προωθητικές ενέργειες με στόχο την περαιτέρω μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, πάντα με γνώμονα την καθημερινότητα του Ελληνα καταναλωτή, δίνοντάς του τη δυνατότητα να απολαμβάνει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στον λογαριασμό του. Ετσι από το καλοκαίρι του 2017 ανακοινώσαμε τη προσφορά 5x5x5, σύμφωνα με την οποία, με αφορμή τα 5 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, προσφέρουμε 5 ώρες δωρεάν ρεύμα κάθε μέρα για 5 μήνες σε όλους τους νέους πελάτες μας. Ετσι, κάθε οικογένεια μπορεί σήμερα να κάνει μια νέα επιλογή, να επιλέξει την nrg, τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που θα είναι δίπλα της, που αναγνωρίζει τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και δίνει άμεσες λύσεις με απλά και εξαιρετικά οικονομικά προγράμματα. Επιπλέον, στόχος μας ήταν και παραμένει να σχεδιάζουμε ευέλικτα προγράμματα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και για την ελληνική επιχείρηση. Στην πραγματικότητα η nrg αποτελεί ουσιαστικό συνεργάτη για την ελληνική επιχείρηση και όχι απλά τον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. Συνεργαζόμαστε στενά με την κάθε επιχείρηση, ώστε να προτείνουμε το πρόγραμμα εκείνο που απαντά ειδικά στις ανάγκες της, προκειμένου να πετύχουμε μείωση του λειτουργικού της κόστους, με εκπτώσεις που πολλές φορές μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και το 25%.

Βασιζόμαστε πάντα σε εξειδικευμένες αναλύσεις και με βάση το ενεργειακό προφίλ της κάθε επιχείρησης σχεδιάζουμε προγράμματα που διαθέτουν πολύ μεγάλη ευελιξία. Ετσι έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε τις πιο ανταγωνιστικές λύσεις και να υποστηρίζουμε την καθημερινότητα του κάθε πελάτη μας με την πιο άμεση εξυπηρέτηση.

Στην nrg γνωρίζουμε καλά ότι κάθε επιχείρηση είναι μοναδική, γι’ αυτό θεωρούμε σημαντική την ενεργειακή προσαρμογή μέσα από εξειδικευμένες μελέτες. Ετσι μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε αξιόπιστες και συμφέρουσες λύσεις για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες επιχειρήσεων, είτε δραστηριοποιούνται με παροχές στη χαμηλή τάση είτε στη μέση τάση.

 

–  Πώς βλέπετε την ελληνική αγορά ενέργειας;

Η ελληνική αγορά ενέργειας έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις τα επόμενα χρόνια και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βραχίονα στην προσπάθεια την οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Ωστόσο, οι προωθούμενες αλλαγές τόσο στην αγορά του ηλεκτρισμού όσο και του φυσικού αερίου, με στόχο την ουσιαστική απελευθέρωση τους, θα πρέπει να υλοποιηθούν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους υφιστάμενους αλλά και στους υποψήφιους επενδυτές. Μέχρι σήμερα, η παρατεταμένη οικονομική κρίση στη χώρα μας και οι καθυστερήσεις της δομικής αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού της ενεργειακής αγοράς καθυστερούσαν τη διαδικασία ουσιαστικής απελευθέρωσης της. Θεωρώ πως αυτή η σταθερότητα στο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνδυασμό με τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των επενδύσεων στην ενεργειακή αγορά, με στόχο τόσο τη μείωση του ενεργειακού κόστους ως αποτέλεσμα του υγιούς ανταγωνισμού, όσο και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους τελικούς καταναλωτές.

 

–  Ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας για το επόμενο διάστημα;

Στόχος μας είναι η nrg να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια έναν από τους βασικούς παίκτες στην ελληνική αγορά ενέργειας. Εχοντας ως γνώμονα αυτό έχουμε θέσει ως στόχο τη δυναμική αύξηση του πελατολογίου μας στη χαμηλή τάση, καθώς και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών μας προς τους τελικούς καταναλωτές με νέες ενεργειακές υπηρεσίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά η συμφωνία μας με την εταιρεία ACS μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί σταδιακά έως το τέλος του 2017 ένα πανελλαδικό δίκτυο 300 σημείων που θα έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του πελάτη.

 

–  Πόση εξοικονόμηση επιτυγχάνει ένα νοικοκυριό και πόση μια επιχείρηση ετησίως σε σχέση με τη ΔΕΗ;

Η ετήσια εξοικονόμηση εξαρτάται πάντα από το είδος του τιμολογίου που ανήκει ο πελάτης, εάν πρόκειται για οικιακή ή επαγγελματική χρήση της παροχής, και φυσικά το συνολικό ύψος της κατανάλωσης που πραγματοποιείται. Ετσι ανάλογα με την κατηγορία τιμολόγησης στην οποία ανήκουν οι πελάτες μας απολαμβάνουν και διαφορετικές εκπτώσεις.

Ενδεικτικά, μπορώ να πω ότι με τη προσφορά μας 5x5x5, που ανέφερα νωρίτερα, τα οικιακά προγράμματά μας παρέχουν έκπτωση που μπορεί να φτάσει και το 40% ανάλογα με το τιμολόγιο του καταναλωτή για τους πέντε πρώτους μήνες. Αυτό συμβαίνει ειδικά στην κατηγορία των καταναλωτών που διαθέτουν νυχτερινό μετρητή, όπου η αφαίρεση των πέντε δωρεάν ωρών την ημέρα γίνεται από την ημερήσια κατανάλωση για την οποία χρεώνεται με υψηλότερη τιμή ανά kWh.

Παράλληλα στα επαγγελματικά προγράμματα η έκπτωση μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 25% σε πολλές περιπτώσεις, ανάλογα με το ύψος και το προφίλ της κατανάλωσης.

Και φυσικά εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επιπλέον έκπτωση συνέπειας 15% που ισχύει για όλους τους πελάτες, εφόσον εξοφλούν το λογαριασμό τους έως την ημερομηνία λήξης του.

 

–  Ποιος είναι ο ρόλος της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας;

Η ΔΕΗ αναμένεται και τα επόμενα χρόνια να έχει κύριο και κομβικό ρόλο στην αγορά. Παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να είναι πυλώνας για την εθνική οικονομία. Μια υγιής ΔΕΗ είναι απαραίτητο συστατικό για μια απελευθερωμένη αγορά, ωστόσο οι κανόνες που τίθενται με στόχο τη διαμόρφωση μιας ώριμης απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρισμού τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους τους εμπλεκόμενους.

 

 

 There are no comments

Add yours