Giannis_Mantas

Γιάννης Μαντάς, εμπορικός δ/ντής κλιματισμού, ενέργειας και B2B λύσεων της LG

Ο κ. Γιάννης Μαντάς, σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη αναφέρεται στις σύγχρονες λύσεις που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες, τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση.

H LG αφουγκράζεται τις ανάγκες του καταναλωτή

Γιάννης Μαντάς, εμπορικός διευθυντής κλιματισμού, ενέργειας και B2B business solutions της LG Electronics

Γιάννης Μαντάς, εμπορικός διευθυντής κλιματισμού, ενέργειας και B2B business solutions της LG Electronics

– Ολοένα και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τις αντλίες θερμότητας ως την ιδανική λύση ψύξης– θέρμανσης. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των προτάσεων της LG στη συγκεκριμένη κατηγορία;

Είναι γεγονός ότι πρόσφατες μελέτες σημειώνουν ότι στα σύγχρονα κτήρια η ενέργεια που καταναλώνεται για την ψύξη/ θέρμανση των χώρων, καθώς και για την παραγωγή ζεστού νερού ξεπερνά το 50% της συνολικά απαιτούμενης ενέργειας. Στα ολοκληρωμένα συστήματα ψύξης/ θέρμανσης, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την ιδανική λύση, τόσο σε επίπεδο οικιακής όσο και σε επίπεδο επαγγελματικής  χρήσης. O λόγος είναι ότι μπορούν να εξασφαλίσουν έως 80% εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς αξιοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια και τον ατμοσφαιρικό αέρα ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, αποδεσμεύοντας πλήρως από τις συμβατικές πηγές ενέργειας (πετρέλαιο, υγραέριο κ.τ.λ.). Επιπλέον, εντάσσονται σε προγράμματα κρατικών επιχορηγήσεων (π.χ. «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»), με δυνατότητα χρηματοδότησης 15-70% για ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση πόρων. Για τους λόγους αυτούς, παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών σε νέες ενεργειακά αποδοτικές λύσεις που συνδυάζουν εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλό κόστος λειτουργικών δαπανών.

Η LG Electronics, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των λύσεων ψύξης/θέρμανσης και με χιλιάδες έργα αναφοράς, τόσο στο εξωτερικό όσο και ανά την Ελλάδα, έχει να προτείνει σύγχρονες λύσεις που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες σε κτιριακές εγκαταστάσεις διαφορετικών απαιτήσεων, τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση. Ειδικότερα, στην κατηγορία των αντλιών θερμότητας, η LG διαθέτει μία μεγάλη γκάμα συστημάτων για κτήρια όλων των μεγεθών και χρήσεων. Η πρόταση της LG, όσον αφορά στη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, είναι οι αντλίες θερμότητας LG Therma V και οι μονάδες Hydrokit που μπορούν να τοποθετηθούν σε νέες ή υφιστάμενες εγκαταστάσεις και είναι απόλυτα συμβατές με Fan Coil Units, συστήματα καλοριφέρ, ενδοδαπέδια θέρμανση, ηλιακά πάνελ και boiler.
Οι αντλίες θερμότητας LG Therma V αποτελούν τις πιο οικονομικές και αποδοτικές λύσεις θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού (80°C/55°C) και περιλαμβάνουν μονάδες υψηλών ή μεσαίων θερμοκρασιών Split και μεσαίων θερμοκρασιών Monobloc. Αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης που προσφέρουν μεγάλη ενεργειακή απόδοση, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%. Οι μονάδες LG Hydrokit υψηλών θερμοκρασιών 14~32kw αποτελούν οικονομικές και αποδοτικές λύσεις για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε μεγάλη κλίμακα επαγγελματικής χρήσης, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως 50%. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τις εξωτερικές μονάδες VRF κλιματισμού LG Μulti V, εξασφαλίζουν έως και 80% εξοικονόμηση ενέργειας.

– Τι εγγυάται η πρόσφατη πιστοποίηση που λάβατε από τη Eurovent για τα VRF συστήματα κλιματισμού σας;

Οι συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας για συστήματα κλιματισμού άριστης ενεργειακής απόδοσης είναι αυτές που οδήγησαν στην αναγνώριση και ειδική πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας από τον αναγνωρισμένο και έγκυρο παγκόσμιο οργανισμό, Eurovent. Η αξιολόγηση και η πιστοποίηση από την Eurovent εγγυάται στους χρήστες έναν αξιόπιστο, ενημερωμένο και κατηρτισμένο οδηγό επιδόσεων των LG προϊόντων μας και διαβεβαιώνει τον τελικό χρήστη ότι ο εξοπλισμός ακολουθεί τις προδιαγραφές σχεδίασης και την αναφερόμενη ενεργειακή απόδοση, διασφαλίζοντας την επένδυσή του.
Σύμφωνα με την πιστοποίηση του Eurovent, οι μονάδες κλιματισμού VRF πετυχαίνουν άριστες επιδόσεις, τόσο σε λειτουργία ψύξης όσο και θέρμανσης. Ο υψηλότερος εποχιακός συντελεστής απόδοσης της αγοράς έως 7,9 (ESEER), ο πιστοποιημένος κατά Eurovent δείκτης ενεργειακής απόδοσης έως 4,83 (EER) και ο συντελεστής απόδοσης έως 5,32 (COP) εξασφαλίζουν την μέγιστη εξοικονόμηση του κόστους λειτουργίας και άριστες αποδόσεις. Τέλος, η δυνατότητα σύνδεσης έως και 64 εσωτερικών μονάδων υψηλής απόδοσης και χαμηλού θορύβου, τις καθιστά ιδανική επιλογή για επαγγελματικούς χώρους, όπως εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες, συνεδριακά κέντρα, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, συνδυάζοντας υψηλή απόδοση ενέργειας και κομψό σχεδιασμό.

– Εκτός από τον κλιματισμό, η LG δραστηριοποιείται και στον τομέα του LED φωτισμού;

Σωστά, τα καινοτόμα και σύγχρονα προϊόντα LED φωτισμού της LG αποτελούν την ιδανική επιλογή, καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα λαμπτήρων για εσωτερική και εξωτερική τοποθέτηση, κατάλληλα για οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική χρήση, μέχρι προβολείς PLS μεγάλης ισχύος, κατάλληλους για γήπεδα και συναυλιακούς χώρους.
Συγκεκριμένα, τα προϊόντα φωτισμού LG LED περιλαμβάνουν λαμπτήρες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, όπως τύπου bulb, spot (ΜR16, PAR16) και candles, φωτιστικά LED Flatlight, Downlight και Tubes, λαμπτήρες spot εξωτερικού χώρου (PAR30, R-111), προϊόντα οδοφωτισμού (Streetlights) και φωτιστικά τύπου καμπάνας (High-Bay Bells).
Οι λαμπτήρες LG LED διαθέτουν υψηλά επίπεδα φωτισμού, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη διάρκεια ζωής (έως και 40 χρόνια), ενώ επιπρόσθετα προσφέρουν στο χρήστη τη δυνατότητα να προγραμματίζει τον τρόπο και τη διάρκεια λειτουργίας τους. Οι επαγγελματικές εφαρμογές της τεχνολογίας φωτισμού LED της LG καλύπτουν μία ευρεία γκάμα διαφορετικών τύπων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες, γραφεία, βιομηχανικούς χώρους, γυμναστήρια, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία μιας ζεστής και ευχάριστης ατμόσφαιρας του περιβάλλοντος χώρου.
Η χρήση των προϊόντων φωτισμού LED μπορεί να αντικαταστήσει συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου και φθορισμού (συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων οικονομικών λαμπτήρων CFL), επιτυγχάνοντας μειωμένη εκπομπή θερμότητας και εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει έως και 88%.
Ταυτόχρονα, το μικρό κόστος εγκατάστασης και η μεγάλη διάρκεια ζωής των προϊόντων φωτισμού LG LED εξασφαλίζουν την απόσβεση της σχετικής δαπάνης σε μικρό χρονικό διάστημα. Τέλος, οι λαμπτήρες LG LED είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, καθώς δεν περιέχουν υδράργυρο ή άλλες επιβλαβείς ουσίες, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της ατμόσφαιρας, αλλά και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος (carbon footprint) της εκάστοτε επιχείρησης.

– Η LG διαθέτει μια ευρύτατη γκάμα δραστηριοτήτων στο «οπλοστάσιό» της. Μπορείτε να μας αναφέρετε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογών του τμήματος Business Solutions, στα οποία οι πελάτες σας απόλαυσαν συνδυαστικά πολλές από τις τεχνολογίες που διαθέτετε;

Στόχος του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas είναι πρώτα απ’ όλα να είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης. Ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μας, εκτός των προϊόντων και των λύσεων που παρέχουμε, συγκαταλέγεται η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ανθρώπων του τμήματος μας, καθώς και η υποστήριξη των συνεργατών μας τόσο σε pre- όσο και σε after-sales επίπεδο. Επιπλέον, ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει την LG δεν είναι μόνο ο υψηλός σχεδιασμός, η προηγμένη τεχνολογία και η καινοτομία των προϊόντων, αλλά και το γεγονός ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες του καταναλωτή και σχεδιάζει προϊόντα με προτεραιότητα την αξιοπιστία, την ευκολία χρήσης, την απόδοση και τη λειτουργικότητα.
Το τμήμα LG Business Solutions δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να επιλέξουν από μία σειρά ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων κορυφαίας τεχνολογίας για την κάλυψη του σύνολου των αναγκών τους.
Ορισμένες από τις ολοκληρωμένες λύσεις της LG ανά την Ελλάδα, στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, όπου οι πελάτες μας απολαμβάνουν τα προνόμια των συνδυαστικών επαγγελματικών λύσεων της LG είναι τα ξενοδοχεία Hilton Athens, Blue Lagoon Village Hotel και POSEIDONION Grande Hotel, στα οποία έχουν εγκατασταθεί συστημάτα θέρμανσης/κλιματισμού και ξενοδοχειακών τηλεοράσεων. Μία άλλη περίπτωση στο χώρο της φιλοξενίας είναι το πολυτελές boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων, Camvillia Resort, για την κάλυψη των συνολικών αναγκών του σε κλιματισμό, θέρμανση, επαγγελματικές τηλεοράσεις και φωτισμό LED. Στον τομέα των επικοινωνιών, η LG έχει συνεργαστεί με τη Cyta για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κεντρικού κλιματισμού και οθόνων digital signage. Στον τομέα των εστιατορίων, χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αλυσίδα καταστημάτων Goody’s για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων digital signage και φωτισμού LED, ενώ τέλος στον τομέα της λιανικής πώλησης, παράδειγμα είναι η συνεργασία με το εμπορικό κέντρο Riverwest για την εγκατάσταση συστημάτων επαγγελματικού κλιματισμού και digital signage οθονών.There are no comments

Add yours