ILOUSIS_1048x624

Γιώργος Ηλούσης, Εμπορικός Διευθυντής της WATT+VOLT

Η εταιρεία έχει μπει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το 2011 και μέχρι σήμερα κατάφερε να μπει στην πρώτη πεντάδα εναλλακτικών παρόχων, με 50.000 πελάτες(!)

Η ανάπτυξη της Watt+Volt είναι ραγδαία…

Ο Εμπορικός Διευθυντής της WATT+VOLT, Γιώργος Ηλούσης.

H εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τέλος του έτους ο αριθμός των καταστημάτων θα αγγίζει τα 30. Εκτός από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η εταιρεία εισέρχεται και στο φυσικό αέριο, προσφέροντας έτσι ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας. Συναντήσαμε τον εμπορικό διευθυντή της Watt+Volt, Γιώργο Ηλούση, στο γραφείο του και μας μίλησε για την πορεία και τους στόχους της εταιρείας, για τις καινοτομίες που λανσάρουν καθώς και γενικά για την εγχώρια αγορά ενέργειας.

Κύριε Ηλούση, ως εμπορικός διευθυντής της Watt+Volt, μπορείτε να αναφερθείτε στην πορεία της εταιρείας για το έτος που έφυγε;
Το 2017 υπήρξε για εμάς ένα ιδιαίτερα δραστήριο έτος καθώς μέσα σε αυτό, εκτός από την επιτυχημένη συνέχιση της εμπορικής μας δραστηριότητας στην αγορά, πραγματοποιήσαμε και μία σειρά νέων επενδύσεων, απαραίτητων για την επίτευξη των μέσο-μακροπρόθεσμων στόχων μας αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στον κλάδο της ενέργειας. Η πρώτη μας επένδυση το 2017 αφορά την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων Watt+Volt. Το καταναλωτικό κοινό έχει πλέον την δυνατότητα να μας βρει σε 19 σημεία σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη έως την Ρόδο, ενώ έως το τέλος του τρέχοντος έτους ο αριθμός των καταστημάτων μας θα φτάσει τα 30. Το 2017 αποτέλεσε επίσης έτος ορόσημο για την Watt+Volt καθώς συνοδεύτηκε από το λανσάρισμα των καινοτόμων υπηρεσιών SmartWatt για το σπίτι και την επιχείρηση. Η υπηρεσία SmartWatt προσφέρει την δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των «έξυπνων συσκευών» μας μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή βελτιώνοντας την καθημερινότητα του καταναλωτή, προσφέροντας ταυτόχρονα και ενεργειακή εξοικονόμηση. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που υπηρεσίες έξυπνης και απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών παρέχονται από εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.Το έτος που μας πέρασε ολοκληρώσαμε και τον σχεδιασμό της επέκτασής μας στον κλάδο της προμήθειας Φυσικού Αερίου, αγορά η οποία απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Η επέκτασή μας αυτή μάς βοηθά στην εκπλήρωση του στόχου που έχει θέσει η Watt+Volt να γίνει ο πρώτος πάροχος ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα των ενεργειών μας το περασμένο έτος μας οδήγησε σε διπλασιασμό του πελατολογίου μας στους 50.000 πελάτες στο τέλος του 2017 και έθεσε τις βάσεις για τον περαιτέρω διπλασιασμό του πελατολογίου μας στο τέλος του 2018.

– Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα και ποια είναι η βασική πρόταση της Watt+Volt στα ελληνικά νοικοκυριά;
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Watt+Volt είναι η προσφορά εξατομικευμένων και ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων σε συνδυασμό με την εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική και άριστη εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι πως δεν σταματάμε σε μία απλή και κάθετη μείωση του κόστους ενέργειας αλλά παρέχουμε στον καταναλωτή τα εργαλεία να κατανοήσει τις ενεργειακές του ανάγκες, να τις παρακολουθήσει και να τις διαχειριστεί ώστε να συμβάλλει και εκείνος με τρόπο που γνωρίζει καλύτερα στην περαιτέρω μείωση του ενεργειακού κόστους και αποτυπώματός του. Η πρόταση της Watt+Volt προς το καταναλωτικό κοινό έχει 3 βασικούς πυλώνες: i) Άμεση μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας έως και 25% σε σχέση τον βασικό προμηθευτή χωρίς ρήτρες αποχώρησης και χρονικές δεσμεύσεις συμβολαίων ii) Άριστη και άμεση εξυπηρέτηση του καταναλωτή μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μας και του αναπτυσσόμενου δικτύου καταστημάτων μας σε ολόκληρη την Ελλάδα και iii) Παροχή εξατομικευμένων λύσεων παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας.

– Πώς κρίνετε την ελληνική αγορά ενέργειας;
Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι προφανές ότι πρόκειται να δούμε πολλές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια. Απόδειξη ο αριθμός των εταιρειών -των λεγόμενων εναλλακτικών παρόχων- που πλέον δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, καθώς και η διαφαινόμενη είσοδος εταιρειών από άλλους κλάδους. Η απελευθέρωση έχει σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, αλλά και την ελληνική οικονομία ευρύτερα, καθώς θα φέρει νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Ενα από τα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή είναι η χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού. Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ αποτελούν ένα πρώτο βήμα. Θα πρέπει, ωστόσο, να διασφαλιστεί ο αποτελεσματικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της παραγωγής, της μεταφοράς και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλισθεί η διαφάνεια στη διαμόρφωση του κόστους και τις αντίστοιχες χρεώσεις στους καταναλωτές. Ιδιαιτέρως θετική θα είναι η λειτουργία μιας νέας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (target model) το προσεχές διάστημα, η οποία θα είναι πλήρως συμβατή με τις αγορές της Ε.Ε. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη διακίνηση της ενέργειας μέσω διεθνών διασυνδέσεων, περιορίζοντας τις διακυμάνσεις στις τιμές χονδρικής, ενώ θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και τη διαφάνεια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η λειτουργία του λεγόμενου «Χρηματιστηρίου Ενέργειας» θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε καλύτερες τιμές. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ρεαλιστική πολιτική για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η οποία θα έχει στο επίκεντρο τους καταναλωτές και θα αντιμετωπίζει τους ανασταλτικούς παράγοντες που τους αποτρέπουν από το να εμπιστευτούν έναν εναλλακτικό πάροχο. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα και να τους διευκολύνουμε να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Παράλληλα, πρέπει να επιταχυνθεί η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στην αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, για τη μείωση των στρεβλώσεων, καθώς και για την ελάφρυνση των καταναλωτών από μη εύλογα κόστη. Οι αλλαγές αυτές θα μεταφραστούν σε ισχυρότερα οφέλη για τους καταναλωτές, δίνοντάς τους ένα ισχυρό κίνητρο για την αναζήτηση και επιλογή του κατάλληλου παρόχου.

– Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια σχετικά με τις καινοτομίες που λανσάρει η Watt+Volt;
Στο χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες πρωτοποριακές υπηρεσίες διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας για επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες, όπως το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής smarteverything, με καθετοποιημένες λύσεις για τις ανάγκες μίας επιχείρησης έως και μιας ολόκληρης πόλης, η πρωτοποριακή βραβευμένη πλατφόρμα Energy Analytics που επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να εντοπίζουν τυχόν αποκλίσεις από τους ενεργειακούς στόχους και να παρεμβαίνουν εξοικονομώντας πόρους, αλλά και η βραβευμένη «έξυπνη» υπηρεσία Smartwatt αντίστοιχα, που μετατρέπει ένα απλό σπίτι σε «έξυπνο», δίνοντας στους οικιακούς χρήστες τον απόλυτο έλεγχο των «έξυπνων» συσκευών τους. Επιπλέον οι υπηρεσίες αυτές παρέχουν ευκολίες στην καθημερινότητά μας ενώ επιτυγχάνουν και ενεργειακή εξοικονόμηση.

– Ποιο είναι το όραμά σας  για την Watt+Volt για τα επόμενα χρόνια;
Η χρήση ενέργειας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή των ανθρώπων. H Watt+Volt έχει επιλέξει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την σχέση των καταναλωτών και τη χρήση ενέργειας, προσφέροντας ολοένα και πιο σύνθετες και εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις. Το όραμά μας είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον καταναλωτή με ένα πολυάριθμο δίκτυο καταστημάτων και εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε κάθε γωνιά της χώρας ώστε να αφουγκραζόμαστε και να καταγράφουμε τις ανάγκες του και στην συνέχεια να αναπτύσσουμε και να δημιουργούμε λύσεις που εξοικονομούν χρήματα και βελτιώνουν την καθημερινότητά του. Η εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια το καταναλωτικό κοινό και η επιτυχημένη υλοποίηση των πρώτων ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων μας επιτρέπει να συνεχίζουμε το επενδυτικό μας έργο με στόχο την θέσπιση της Watt+Volt ως τον κορυφαίο προμηθευτή ενεργειακών λύσεων στην Ελλάδα.

WHO IS WHO

Ο Γιώργος Ηλούσης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών, σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Nottingham και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc Management of Information Technology του ίδιου πανεπιστημίου. Από το 2017 κατέχει την θέση του Εμπορικού Διευθυντή στην WATT+VOLT.There are no comments

Add yours