FILIPPOS-FILIPPOY

Φίλιππος Φιλίππου, γενικός διευθυντής της Etihad Airways στην Ελλάδα

Στο τρίπτυχο της επιτυχίας της Etihad Airways, τις επενδύσεις της εταιρείας αλλά και το Αμπου Ντάμπι ως προορισμό, εστιάζει ο γενικός διευθυντής της Etihad Airways στην Ελλάδα, Φίλιππος Φιλίππου.

Σκληρή δουλειά, καινοτομία και άψογη εξυπηρέτηση

 

FILIPPOS-FILIPPOY2

Ο γενικός διευθυντής της Etihad Airways στην Ελλάδα, Φίλιππος Φιλίππου.

– Η Etihad Airways κέρδισε πρόσφατα το βραβείο «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς 2016» από το Air Transport World (ATW), ενώ η Airbus της απέδωσε το βραβείο για την καλύτερη «Απόδοση Λειτουργικής Αξιοπιστίας» για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των αεροσκαφών Α380. Πού πιστεύετε ότι οφείλονται αυτές οι διακρίσεις και το success story της Etihad;

Το γεγονός ότι η Etihad Airways ιδρύθηκε μόλις το 2003 μας καθιστά ως μία νέα σχετικά αεροπορική εταιρεία. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να αγοράσουμε νέα αεροσκάφη, να επανεξετάσουμε και κυρίως να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που ταξιδεύουν οι επιβάτες. Εχουμε επενδύσει σε σύγχρονα και υψηλής απόδοσης καυσίμων αεροσκάφη και απασχολούμε πάνω από 26.000 υπαλλήλους από περισσότερες από 143 χώρες, προσανατολισμένους στο προϊόν και τον πελάτη με μοναδικό σκοπό τους την απόλυτη ικανοποίηση των επιβατών. Επιπλέον, λόγω του ότι οι ταξιδιώτες, ιδίως στην περιοχή του Κόλπου, έχουν τη δυνατότητα μεγάλης επιλογής αερομεταφορέων, στόχος μας είναι να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Οι διακρίσεις που έχει λάβει η εταιρεία μας είναι μια μεγάλη απόδειξη της σκληρής δουλειάς μας, της καινοτομίας και της άψογης εξυπηρέτησης που προσφέρουμε. Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε σε μια άκρως ανταγωνιστική και συνεχώς εξελισσόμενη αγορά. Εχοντας πάντα ως στόχο την καινοτομία και την καλύτερη ποιότητα προϊόντων, θα συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πολιτική, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους επιβάτες μας.

 

– Γιατί κάποιος Ελληνας να προτιμήσει να ταξιδέψει με την πολυτελή Etihad;

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλει κάποιος να ταξιδέψει με την Etihad Airways. Μερικοί από τους βασικούς λόγους που οδηγούν τους Ελληνες να ταξιδεύουν μαζί μας είναι οι καθημερινές πτήσεις που προσφέρονται από Αθήνα προς Αμπου Ντάμπι, οι οποίες συνδέουν με ένα πλήθος προορισμών στην Αφρική, την Ασία και ιδιαίτερα την Αυστραλία. Μαζί με τους επενδυτικούς μας εταίρους, καθώς και με τους συνεργάτες κοινού κωδικού, μπορούμε να προσφέρουμε πάνω από 600 προορισμούς παγκοσμίως και πάνω από 25.200 πτήσεις την εβδομάδα. Το γεγονός αυτό ωφελεί τους ταξιδιώτες και τους προσφέρει μια πληθώρα επιλογών με την κορυφαία ποιότητα που διαθέτει η Etihad και σε ανταγωνιστικά πακέτα. Επιπλέον, η συνδεσιμότητα που παρέχει η Etihad είναι ιδιαίτερα ελκυστική συγκριτικά με τους βασικούς ανταγωνιστές της. Για παράδειγμα, η Αυστραλία προσφέρει εξαιρετικές συνδέσεις από την Αθήνα προς το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη και το Περθ.

Φιλοσοφία της εταιρείας είναι να προσφέρει υπηρεσίες, οι οποίες θα επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε μέχρι σήμερα. Η πολυτέλεια είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Etihad και, όπως γνωρίζουμε, οι Ελληνες είναι υπέρμαχοι των ποιοτικών προϊόντων.

 

– Το Αμπου Ντάμπι είναι ένας προορισμός που θεωρείτε ότι ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Ελληνα ταξιδιώτη;

 Το Αμπου Ντάμπι έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Οι Ελληνες ταξιδιώτες αναζητούν προορισμούς που να συνδυάζουν ξεκούραση αλλά και ποιοτικές δραστηριότητες. Το Αμπου Ντάμπι μπορεί να προσφέρει χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία, ταξίδια περιπέτειας στην έρημο, ψώνια σε πολυτελή εμπορικά κέντρα, αλλά και τη μοναδική εμπειρία της Formula 1. Επιπλέον πόλο έλξης αποτελούν τα μουσεία, όπως τα νέα παραρτήματα του Λούβρου και του Guggenheim, και το μεγαλύτερο τζαμί του κόσμου, και όλα αυτά με την περίφημη αραβική ατμόσφαιρα και φιλοξενία σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Το Αμπου Ντάμπι έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει τους επισκέπτες στον χρόνο και στην παράδοση του Αραβικού κόσμου. Τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Εμιράτου προσελκύουν τα βλέμματα των επισκεπτών και τους μεταφέρουν σε έναν μοναδικό κόσμο. Ολες αυτές οι δυνατότητες που παρέχει το Αμπου Ντάμπι στους επισκέπτες, καθώς και οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που κόβουν την ανάσα, απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα προϋπολογισμού, αποτελώντας ελκυστική επιλογή για τους Ελληνες ταξιδιώτες.

 

– Πώς βλέπετε τους βασικούς ανταγωνιστές σας, Emirates και Qatar Airways;

 Πιστεύουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι υγιής για τον πελάτη. Οι αεροπορικές εταιρείες, μέσω του ανταγωνισμού, μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, προκειμένου να κερδίσουν τον πελάτη. Η Etihad, καθώς και οι Emirates και Qatar Airways, έχουν επενδύσει σημαντικά σε νέους στόλους και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Εκτός από τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας μας, προσφέρουμε ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, όπως για παράδειγμα την υπηρεσία της «ιπτάμενης νταντάς» στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, καθώς και την «Κατοικία» (The Residence) που είναι διαθέσιμη στα αεροσκάφη μας τύπου Airbus 380. Η Etihad παρόλο που είναι μία νέα σχετικά εταιρεία, έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στον χώρο των αερομεταφορών, να εδραιώσει τη θέση της και να αφήσει το στίγμα της με καινοτόμα προϊόντα, που εξέπληξαν τόσο τους ταξιδιώτες, όσο και τους ανταγωνιστές της.

 

– Η Etihad μας έχει συνηθίσει σε διαρκείς επενδύσεις. Θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική και στο μέλλον;

 Μέχρι σήμερα η Etihad έχει επενδύσει σε αρκετές αεροπορικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα την Air Berlin (29%), την Alitalia (49%), την Jet Airways (24%), τη Virgin Australia (25%), την Air Seychelles (40%), την Air Serbia (49%), την Etihad Regional (33,3%). Επιπλέον, όμως, στόχος μας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και η ανάγκη μας να επενδύουμε στην καινοτομία.

Η Etihad αναλύει προσεκτικά τις ανάγκες της και εξετάζει όλες τις ευκαιρίες που μπορούν να φέρουν προστιθέμενη αξία και όφελος στο δίκτυό της. Η αναπτυξιακή της πολιτική συμπεριλαμβάνει διαρκείς επενδύσεις προς όφελος των επιβατών, προκειμένου να προσφέρει ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες, νέους προορισμούς και απεριόριστες δυνατότητες.There are no comments

Add yours