Ken-Pang

Ken Pang, γενικός διευθυντής της China Southern Airlines Ολλανδίας

Ο Ken Pang, γενικός διευθυντής της China Southern Airlines στην Ολλανδία, αποκαλύπτει όσα δεν γνωρίζαμε για την κορυφαία κινεζική εταιρεία και τα σχέδιά της για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νέα δρομολόγια προς τη χώρα μας, εάν υπάρξει η ανάλογη ζήτηση.

Μεταφέραμε 900 εκατ. επιβάτες χωρίς ούτε ένα περιστατικό.

– Γιατί θεωρείτε πως πρέπει κάποιος να επιλέξει την China Southern Airlines για το ταξίδι του; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με άλλες αεροπορικές εταιρείες;
H China Southern Airlines είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ασία. Διαθέτουμε ένα στόλο από 700 σύγχρονα αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών Jumbo A380, Dreamliner 787 και 777-ER. Ο στόλος της China Southern Airlines κατατάσσεται πρώτος στην Ασία και τέταρτος στον κόσμο, ενώ είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που λειτουργεί τα αεροσκάφη Α380 και 787. Ο βασικός εναέριος κόμβος μας είναι η Guangzhou, δηλαδή η νότια πύλη της Κίνας. Ιστορικά πρόκειται για το σημείο εισόδου των εμπόρων για εκατοντάδες χρόνια.
Πλέον, μέσω της China Southern Airlines, η Guangzhou τείνει να γίνει η πρώτη πύλη της ηπειρωτικής Κίνας, της Αυστραλασίας και της Νότιας Ασίας. Στην China Southern, έχουμε το πιο εντατικό δίκτυο στην Κίνα. Πέρα από την Guangzhou, πετάμε σε 17 προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία, σε δέκα πόλεις της Ιαπωνίας και της Κορέας και σε επτά προορισμούς στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, συμπεριλαμβανομένων των Σίδνεϊ, Perth, Brisbane, Αδελαΐδα, Μελβούρνη, Auckland και Christchurch.
H China Southern παρέχει περισσότερες από 2.000 καθημερινές πτήσεις σε 208 προορισμούς σε 40 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τη στενή συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες των κρατών της SkyTeam, το δίκτυο China Southern εκτείνεται σε 1.062 προορισμούς σε 177 χώρες και περιοχές.
Το 2015, η China Southern χαρακτηρίστηκε ως: «Εξαιρετικός χειριστής Α330» από την Airbus, καθώς και ως: «Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας» από την TTG. Παράλληλα, απέσπασε τo βραβείo «Χρυσός Πήγασος» από τη 15η έκθεση Διεθνών Μεταφορών της Κίνας, ενώ το 2011, η China Southern Airlines κέρδισε τον τίτλο των «Τεσσάρων Αστέρων» από τα Skytrax, τον πιο διάσημο οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών αποδόσεων στον κόσμο.
Μέσω της China Southern, μεταφέρθηκαν το 2015 109 εκατ. επιβάτες, κατοχυρώνοντας έτσι τη θέση της πρώτης εταιρείας στην Ασία και την τέταρτη στον κόσμο, ξεπερνώντας όλες τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες εδώ και 37 χρόνια. Εως τις 30 Ιουνίου του 2016, η China Southern Airlines έχει διατηρήσει ένα ασφαλές ρεκόρ 16.870.000 ωρών πτήσεων, μεταφέροντας κοντά  στα 900 εκατ. επιβάτες χωρίς περιστατικό.

– Σκοπεύετε να ενισχύσετε την παρουσία σας στην Ευρώπη; Εχετε κάποια σχέδια για την πραγματοποίηση πτήσεων στην Ελλάδα ή νέων δρομολογίων στην Ευρώπη;
Αυτή τη στιγμή, πετάμε σε πέντε μητροπόλεις της Ευρώπης και συγκεκριμένα στο Αμστερνταμ, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη και το Λονδίνο. Μαζί με τους συνεργάτες μας KLM, Air France και Alitalia, οι Ελληνες επιβάτες ταξιδεύουν μαζί μας μέσω Αμστερνταμ, Παρισιού και Ρώμης. Το 2020, το μέγεθος του στόλου μας θα αυξηθεί σε περίπου 1.000 αεροπλάνα. Εχουμε πρόσφατα επεκταθεί διεθνώς και συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας. Σίγουρα θα ενισχύσουμε το δίκτυό μας στην Ευρώπη. Ωστόσο, το αν και το πότε θα αυξήσουμε τις σημερινές διαδρομές ή θα επεκταθούμε σε νέους προορισμούς εξαρτάται από τη ζήτηση της αγοράς της Κίνας και της Ευρώπης. Επίσης, η ευρωπαϊκή αγορά είναι πολύ «ευαίσθητη» στις τιμές και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Ετσι, για κάθε απόφαση που παίρνουμε, πρέπει να κάνουμε μια διεξοδική μελέτη, βάσει της τοπικής οικονομίας, των συνδέσεων τροφοδοσίας και της συνεργασίας με τους εταίρους. Ωστόσο και το αεροδρόμιο που διευκολύνει τις ανάγκες μας, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας, καθώς βρίσκεται σε συνεργασία μεταξύ των εταίρων.

– H Singapore Airline και η Scoot επενδύουν στην ελληνική αγορά. Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με τον τουρισμό στην Ελλάδα; Πιστεύετε ότι η Αθήνα θα μπορούσε να γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταξύ Ασίας και Ευρώπης;
Ημουν διακοπές με τους γονείς μου στην Ελλάδα αυτό το χρόνο. Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα που ξεχωρίζει για τα ορεινά τοπία της, τον απίστευτο καιρό, τα πολλά νησιά, τις μεγάλες αμμώδεις παραλίες και την περίφημη κληρονομιά του πολιτισμού της, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το νόστιμο φαγητό και τους ζεστούς ανθρώπους. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η ετήσια αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα είναι έως και 20%. Νομίζω ότι αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ελπίζουμε, επίσης, σε περισσότερους Ελληνες τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Κίνα και την Ασία και αντίστροφα. Η κίνηση από τις δύο πλευρές, τόσο για επαγγελματικούς σκοπούς όσο και λόγους διασκέδασης, θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις αεροπορικές εταιρείες να επενδύσουν στην ελληνική αγορά. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως θαλάσσιος και λιμενικός κόμβος, έτσι νομίζω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αν η Ελλάδα καταφέρει να δημιουργήσει τη ζήτηση, μπορούμε να ξεκινήσουμε νέα δρομολόγια.There are no comments

Add yours