Valeria-Rebasti—Volotea—alta_1048x624

Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe της Volotea

Για το πόσο ανθεκτική, ευέλικτη και καινοτόμα μπορεί να γίνει μια αεροπορική εταιρεία μεσούσης της πανδημίας, μας μίλησε η ισχυρή γυναίκα της Volotea, Valeria Rebasti. Μεταξύ άλλων, μας εκφράζει την αισιοδοξία της για το καλοκαίρι του 2021, αλλά και μας αναφέρει αναλυτικά όλα τα μέτρα υγιεινής που εφαρμόζονται στις πτήσεις της Volotea.

Oι έλεγχοι μάς επιτρέπουν να μεγιστοποιήσουμε τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, υγιεινής και καθαρισμού για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Αλευρίτη

–  Οι ταξιδιώτες ανυπομονούν για το καλοκαίρι που έρχεται, εάν οι συνθήκες θα είναι ασφαλείς. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σχετικά με τις πτήσεις σας και τη χωρητικότητά τους;

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα λειτουργούμε με διαφορετική διαμόρφωση στόλου, έχοντας μόνο στόλο από Airbus – A319 και A320 – επομένως θα έχουμε μεγαλύτερη χωρητικότητα, χάρη στα αεροσκάφη 35/39 που θα χρησιμοποιήσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι και από τη στιγμή που η εκστρατεία του εμβολιασμού θα αυξήσει την ταχύτητά της, όπως αναμένεται, και το πράσινο διαβατήριο θα εφαρμοστεί, σίγουρα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

–  Ποια είναι η επίδραση της πανδημίας στην Volotea;

Αυτή η πανδημία έχει πλήξει ολόκληρο τον κλάδο μας. Στην Volotea, εκτός από τις προφανείς συνέπειες (όπως το να πετάει μια αεροπορική λιγότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα), αυτή η πανδημία μάς δίδαξε πολλά πράγματα: μας έδειξε πόσο ανθεκτικοί και ευέλικτοι μπορούμε να γίνουμε και μας έκανε να σκεφτόμαστε «out of the box. Πρώτα απ’ όλα, το περασμένο καλοκαίρι, αλλάξαμε εντελώς το δίκτυό μας, μεταφέροντας το πρόγραμμά μας σχεδόν εγχώρια σε όλες τις χώρες, όπου δραστηριοποιούμαστε. Αυτή η αλλαγή μάς επέτρεψε να αποδώσουμε καλά το καλοκαίρι του 2020 παρά την κρίση του κορωνοϊού (μεταφέραμε 1,8 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πραγματοποιώντας πάνω από 13.700 πτήσεις με συντελεστή φόρτωσης 90,2%). Στη συνέχεια, η κρίση μάς έκανε να επιταχύνουμε τη μετατόπιση του στόλου, όπως προαναφέρθηκε, με την πρόωρη… συνταξιοδότηση των αεροσκαφών Boeing 717 και την αντικατάστασή τους από 15 έως 19 Airbus A320. Από τον Ιανουάριο, είμαστε μια πλήρης εταιρεία Airbus και θα επωφεληθούμε από πολλαπλά στρατηγικά και λειτουργικά πλεονεκτήματα, όπως το single pilot license, το χαμηλότερο κόστος συντήρησης, τον απλοποιημένο προγραμματισμό, την ευκολότερη παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των τομέων – ειδικά την ασφάλεια – και το πλεονέκτημα όγκου. Τέλος, μάθαμε ότι η ευελιξία στις κρατήσεις για τους πελάτες μας είναι απαραίτητη, επομένως κάναμε αλλαγές και στην πολιτική κρατήσεων.

–  Ποια είναι τα μέτρα υγιεινής κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με την Volotea;

Για να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες και τα πληρώματά μας τις καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας, ενημερώσαμε τα πρωτόκολλά μας και εφαρμόσαμε νέα μέτρα στο πλαίσιο της πανδημίας:

  • Τα φίλτρα HEPA είναι εγκατεστημένα επί του αεροσκάφους.
  • Αντισηπτικό στην πόρτα εισόδου και κάθε φορά που οι επιβάτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες.
  • Οι τουαλέτες απολυμαίνονται πριν από κάθε πτήση.
  • Μία χρήση μόνο του προσκέφαλου.
  • Περιορισμένες υπηρεσίες επί του αεροσκάφους για διασφάλιση κοινωνικής απόστασης – επιτρέπονται μόνο ανέπαφες πληρωμές.
  • Συνεχής έλεγχος σε όλη τη διάρκεια της πτήσης της σωστής χρήσης της μάσκας που καλύπτει σωστά τη μύτη και το στόμα.

Εχουμε, επίσης, υπογράψει συμφωνία με την Bureau Veritas, παγκόσμιο ηγέτη στις δοκιμές, τις επιθεωρήσεις και την πιστοποίηση, προκειμένου να διασφαλίσουμε την επιτυχή εφαρμογή των μέτρων υγείας και υγιεινής στις πτήσεις μας. Είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που έχει ελέγξει τα προληπτικά της μέτρα κατά του COVID-19 από την Bureau Veritas. Η Bureau Veritas διενήργησε μια σειρά ελέγχων βάσει αυστηρών κριτηρίων, με στόχο την επικύρωση των μέτρων που ελήφθησαν στις πτήσεις μας. Αυτοί οι έλεγχοι μάς επιτρέπουν να μεγιστοποιήσουμε τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, υγιεινής και καθαρισμού για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας. Το επιτυχές αποτέλεσμα των ελέγχων επέτρεψε στην Volotea να λάβει βεβαίωση Bureau Veritas, αποδεικνύοντας ότι τα πρωτόκολλά της και τα προληπτικά μέτρα κατά του COVID-19 είναι αποτελεσματικά.